Porrdraget mot Trump: ”Njut så länge du kan” | Världen


Annonsörerna försöker vända unga män mot Trump.

Foto: MATT ROURKE / AP / TT

Ett växande antal unga män verkar föredra Donald Trump framför Kamala Harris inför det amerikanska presidentvalet. Särskilt bland de som röstar för allra första gången i år.

Vännerna Wally Nowinski och Matt Curry, grundare av den politiska organisationen FTW Pac, vill ändra på det med en okonventionell idé. Annonser på ett antal porrsajter under de sista veckorna före valet. Annonserna kommer att visas i de vågmästarstater som avgör valet. De är bara tio sekunder långa och visar en bild av den tidigare presidentkandidaten, med textrutorna “Trumps projekt 2025 kommer att förbjuda porr. Njut medan du kan”. Det berättar Newsweek.

– Hälften av Trumps koalition gillar saker som Project 2025, abortförbud, porrförbud och den konservativa agendan med JD Vance, säger Nowinski.

Högerradikala idéer

“Projekt 2025” är ett högerradikalt dokument från tankesmedjan The Heritage Foundation, fyllt med förslag på hur USA i grunden bör förändras i en kristen-nationalistisk riktning, som många tror skulle fungera som Trumps instruktionsbok de kommande åren .

– Den andra halvan är ‘Barstool Sports bros’ som bara vill vara ifred. Detta är ett effektivt sätt att nå många unga män och lyfta fram en agenda som de kanske inte är så nöjda med.

Hittills har annonsen visats i begränsad omfattning i Pennsylvania, men Nowinski hävdar att han redan har sett tecken på inverkan där de två halvorna han beskriver bråkar med varandra på sociala medier. Ena hälften tycker inte att Trump borde förbjuda porr – den andra hälften tycker att han borde.

Lämna ett svar