Vem i Sandviken betalar 2500 spänn för Ivar Arpi? – hufvudstadsbladet


Det här är en åsiktstext.Tidningens hållning är oberoende socialdemokratisk.

Ivar Arpi kommer till Sandviken. Personligen verkar han och den SD-kopplade tankesmedjan Oikos tycka att det här är en händelse på samma nivå som Britney Spears eller 50 Cent.

Här är han, 2 500-kronorsmannen som kommer till Sandviken.

Öppna bilden i helskärmsläge

Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

För det kostar 2500 kr att gå på en middag med Ivar Arpi.

Annons

Kanske är de omedvetna om att Sandviken är van vid långt större storhet än pensionerade ledarskribenter.

Annons

Svansrörelsen är inget fel med det förstås. Så här säljer du vad du kallar en “premiumbiljett”:

“Premiumbiljett, som även ger tillgång till en privat middag med Ivar Arpi innan evenemanget.”

En typ av manligt självförtroende man i allmänhet är ganska avundsjuk på som kvinna. Naturligtvis.

Jag har själv ätit lunch i samma lunchrum som Arpi när jag jobbade på Aftonbladet, eftersom Ivar Arpi då fortfarande jobbade på Svenska Dagbladet och Schibsted äger dem båda.

Utifrån detta, och många, många luncher, mingel och middagar tillsammans med ledarskribenter, där jag testat med både socialistiska, konservativa och liberala ledarskribenter, måste jag avråda från att lägga 2500 spänn på Arpi.

Jag tycker inte att det är värt att betala 2 500 kronor för att äta middag med någon ledarskribent överhuvudtaget, vare sig nuvarande eller pensionär. Visst kan det vara ganska trevligt och alltid stimulerande, men absolut ingen upplevelse värd 2500 kr.

Men å andra sidan skulle jag i en kostnadskris aldrig komma på tanken att be folk om 2500 kr för en middag med en helt vanlig svensk man med högeråsikter.

Det är faktiskt bara galet.

Detta till trots; högern verkar nästan perverst intresserad av Sandviken. Hanif Bali kickade igång debatten om invandring, integration och Murgårsskolan förra året. P1 hakade glatt på och blev förvirrade i Sandviken även in på hufvudstadsbladets redaktion i jakt på “sanningen”, sa kollegorna.

Skjutningarna bidrar troligen också till intresset för Sandviken.

Annons

Sedan har vi den sk Sandvikenrapportendär det konstaterades att Sandviken tjänade på invandringen. Det är fortfarande ett av de starkaste argumenten extremhögern har mot invandring. Jag vet inte, det kanske inte är särskilt imponerande att komma med rapporter som är över 10 år gamla generellt sett.

Annons

Eftersom det handlar om personer baserade i Stockholm med högeråsikter skulle jag rekommendera att ställa frågor om den sociala dumpning som Moderata kommuner i Stockholm ägnar sig åt i Sandviken. Om du vill få fart på middagskonversationen och liva upp stämningen.

Men det kommer säkert att se trångt ut, oavsett hur stort intresset faktiskt är för Ivar Arpi.

Sverigedemokraterna brukar bussa folk till evenemang i regionen, och anordna samåkning, för att kunna skriva om otroliga publiksiffror och ta bilder som skapar bilden av att Sverigedemokraterna är populära. Och jag antar att Oikos fyller middagen om det visar sig att det här med att äta middag med pensionerade ledarskribenter för 2500 kronor inte är så populärt i Sandviken. För att Ivar Arpi inte ska behöva sitta ensam i ett hörn i kyrkan.

Annons

Men det säger en del om rätten att man åker ut till en kommun som Sandviken där medianinkomsten 2022 var 25 476 kronor och kräver 2 500 spänn för att äta middag med en före detta ledarskribent.

Och förresten har de tappat kartnålen i sin reklam. Hela två gånger. Enligt Oikos och Ivar Arpi ligger Sandviken mitt i Östersjön, strax utanför Gotland. Alternativt mellan Åhus och Brösarp i Skåne.

Det är så man känner till Sandviken. Här får du ett mycket, mycket bättre erbjudande.

Ser du mig någonsin på någon av Sandvikens lunchställen? Kom och sätt dig ner. Det är helt gratis.

Om du är en icke-våldsam Sandvikare med politiskt intresse och kan bete dig som en person är det bara att gå med mig eller säga hej.

För en lite mer premiumkänsla kan vi kalla det “privat lunch”. Även om det är en jolle.

Vi ses!

Inbäddat innehåll

Lämna ett svar