InCoax ser betydande marknadspotential i Finland


Finlands bredbandssatsning är en del av den europeiska digitala agendan, men kräver fastighetsuppgraderingar av befintlig infrastruktur, som ofta består av äldre kopparteknologier som DOCSIS 3.1 och VDSL. Dessa teknologier når inte upp till nationella mål, vilket skapar en marknad för framtidssäkra lösningar som InCoax MoCA Access-teknologi, som levererar symmetriska 2,5 Gbps-tjänster.

Finlands bostadsmarknad omfattar 2,8 miljoner hushåll, varav 500 000 finns på landsbygden med sämre bredbandstäckning. Fiber till byggnaden (FTTB) når cirka 1,3 miljoner hushåll och kabel-TV-anslutningar ytterligare 1 miljon. Många hushåll med äldre DSL- och VDSL-anslutningar har otillräcklig datahastighet för dagens behov. InCoax erbjuder fiberoperatörer en effektiv lösning genom att använda befintlig kabelinfrastruktur i fastigheter, vilket möjliggör snabba och kostnadseffektiva uppgraderingar av internethastigheten. InCoax har en fördel i det finska regelverket, där nya fiber- eller datanät blir fastighetsägarens egendom vid installation, något som ofta avskräcker operatörer från att investera i nybyggnation av fiber i befintliga fastigheter. Genom att använda befintliga koaxialkablar kan InCoax undvika omfattande nätverksinstallationer och minimera störningar för hyresgäster (buller och kablage i lägenheter), vilket gör det till ett mer attraktivt alternativ för operatörer.

Helge Tiainen, affärsutvecklingschef på InCoax, säger: “Vi räknar med en snabb tillväxt i vår försäljning i Finland, med målet att nå 20 000 anslutna lägenheter nästa år. Vår MoCA Access 2.5-teknik möter inte bara den nuvarande efterfrågan på höghastighetsinternet, utan är också skalbar för att stödja hastigheter upp till 5 Gbps inom en snar framtid.

InCoax-teknik kan snabbt installeras i fastigheter och operatörer kan enkelt koppla ihop lägenheter när hyresgäster tecknar sig, vilket förkortar tiden till avkastning på investeringen. Expansionen i Finland stärker InCoax position inom bredbandsteknik och bidrar till en omställning mot hållbar och effektiv bredbandsleverans i Europa.

För att ta reda på mer, se denna fallstudie: Fallstudier

Besök vår hemsida: www.incoax.com

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 15 oktober 2024 kl 08:30 (CEST).

För ytterligare information:
Jörgen Ekengren, VD, InCoax Networks AB
jorgen.ekengren@incoax.com
+46 73 899 55 52

Om InCoax Networks AB (publ)
InCoax Networks AB (publ) ger ny användning av fastigheters befintliga koaxialkabelnät för utbyggnad av fiber- och fast områdesradioaccess (FWA) till världens ledande bredbandsoperatörer.
Tekniken är ett högpresterande, framtidssäkert, pålitligt och kostnadseffektivt komplement, som minskar installationstiden och förbättrar uppkopplingen, för ökad digital integration och bred tillgång till Internet.

För mer information om företaget, besök incoax.com. Vator Securities AB, tel. +46 8-5800 6599, ca@vatorsec.se, är Bolagets Certified Adviser.

Följande bilagor är tillgängliga för nedladdning:
2024-10 PM Finska marknaden SE final

Se hela pressmeddelandet och andra nyheter från detta företag på Cision Nyheter.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Lämna ett svar