Därför slår vi samman Hofors med Gävle Energi – hufvudstadsbladet



f212f46a a52b 42cb 8371 c565dd792109

Svar till insändaren “Blir det verkligen bättre med Gävle Energi i Hofors?”.

Elnäten i Sverige står inför stora investeringsbehov för att klara omställningen till ett mer elektrifierat och fossilfritt samhälle. För att säkra framtiden för elnäten i regionen arbetar Gävle Energi Elnät och Hofors Elverk mot en gemensam lösning i form av ett gemensamt ägt elnätsbolag.

I praktiken skulle en sammanslagning innebära att Hofors Elverk blir en del av ett starkare regionalt elnätsföretag. Tillsammans stärker vi vår gemensamma organisation och möjliggör långsiktigt hållbar lönsamhet med attraktiva nättariffer för våra kunder över tid.

Hofors kommun får en ledamot i styrelsen för Gävle Energi Elnät AB som bevakar Hofors intressen. Men jag vill vara tydlig med att i ett nytt gemensamt bolag kommer hela elnätets ekonomi och verksamhet att ligga i bolagets intresse, oavsett om elledningen eller kunden tillhör Hofors eller Gävle kommun.

I våra kunders vardag blir det inte så stor skillnad eftersom Gävle Energi redan idag och i många år har tagit hand om flera tjänster åt Hofors Elverk, såsom kundtjänst och fakturering.

Den planerade sammanslagningen bör därför leda till fördelar för alla inblandade, både kunder, anställda och företagen.

Behaga,

Christian Rickardsson, vd Hofors Elverk

Lämna ett svar