Protesten efter bisarra valmötet: Höjden av hädelse | Världen


Donald Trump och Kristi Noem dansade till Village People istället för att svara på frågor.

Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅ

Rufus Wainwright hoppas att Donald Trump lär sig något av texten till “Hallelujah”.

Foto: CRASH/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK LEDARE/IBL

Många trodde inte sina ögon när de såg vad som hände på scenen i Philadelphia. Donald Trump skulle svara på frågor från publiken under valmötet, men ögonblicket var bara fem frågor långt. Vid två tillfällen avbröts Trump av olika typer av medicinska nödsituationer i publiken. Vid första tillfället spelades Luciano Pavarottis version av “Ave Maria”. Efter den andra slutade Donald Trump att svara på frågor.

– Vi tar inga fler frågor. Låt oss bara lyssna på musik istället. Vem fan vill lyssna på frågor, eller hur?, utbrast Trump från scenen.

Sedan följde nästan 40 minuters musik medan publiken tunnades ut.

Trump mötte publiken, ibland dansade han lite, ibland svajade han mest. Till Andrea Bocelli och Sinead O’Connor. Till Village People, James Brown och Guns N’ Roses. På sin egen plattform kallade Donald Trump sitt rally “fantastiskt” och hävdade att han nästan var klar ändå när folk började “svimma av spänning”.

Rufus Wainwright: Inte tolerant

Någon som inte tyckte att det var fantastiskt var Rufus Wainwright, vars version av Leonard Cohens klassiker “Hallelujah” spelades. I ett uttalande skriver han “att se Trump lyssna på låten med sina anhängare i natt var höjden av hädelse”.

“Naturligtvis accepterar jag inte detta på något sätt och blev upprörd. Det goda i mig hoppas att Donald Trump kanske lyssnar på och tar till sig texten i Cohens mästerverk och därigenom också känner en antydan till ånger över det han har orsakat. Men jag förväntar mig inget mirakel.”

Även Guns N’ Roses har tidigare protesterat mot Donald Trumps användning av deras låtar, liksom Sinead O’Conor när hon levde. 2020 protesterade dödsboet efter Leonard Cohen detsamma. Även artister som Neil Young, Beyoncé, Rolling Stones, Bruce Springsteen och Tom Pettys dödsbo har kommit med invändningar och stämningar.

LÄS MER: Det amerikanska presidentvalet 2024 – allt du behöver veta om det ödesdigra valet

Lämna ett svar