hufvudstadsbladets krimpodd kan vinna fint pris – hufvudstadsbladet



2fe9e31e 104e 453e a21e 66fdb881209a

Nu har Krimstad chans att vinna ett av Radioakademins guldöron. Podden är nominerad i kategorin Årets genombrott. Ett pris som går till programmet eller podden som fått ett tydligt genomslag “och därmed en betydligt större publik under året”.

– Vi arbetade från ett tomt papper tillsammans med producenterna, utan att riktigt veta hur det skulle bli. Därför är det otroligt roligt att Krimstad är nominerad. Mycket tack vare att många drabbade ville berätta sina historier, utan dem hade inte säsongen blivit så stark som den var, säger Stina Dahle, reporter på hufvudstadsbladet, som var med och gjorde tidningens avsnitt.

– Det är viktigt att de grova brotten inte glöms bort. Genom Krimstad har vi kunnat berätta om kända lokala fall, men på helt nya sätt för oss. Det känns bra att det har blivit så uppskattat, säger Jacob Hilding, chefredaktör och ansvarig utgivare på hufvudstadsbladet.

I kategorin tävlar Krimstad mot poddarna “30-tal i stan med Hanna och Stella”, “Hör här!”, “Spotlight”, och “P4 Country”.

Guldörat delas ut den 22 oktober.

Krimstad hade premiär den 9 april. Första säsongen bestod av avsnitt producerade av hufvudstadsbladet, Jönköpings-Posten, Sundsvalls Tidning, Nerikes Allehanda och Skånska Dagbladet. Under hösten släpps fler avsnitt med ytterligare lokaltidningar inblandade.

Vill du lyssna på alla avsnitt av Krimstad? Sök på “Krimstad” där poddar finns tillgängliga.

Lämna ett svar