Anna Kinberg Batra: ”Kommer flytta med familjen” | Sverige


“Torsdagen den 3 oktober lämnade jag in passerkortet till Länsstyrelsen i Stockholm, efter att ha avgått som landshövding.”

Det skriver Anna Kinberg Batra på Instagram.

Landshövdingen i Stockholm bor i Tessinska palatset och nu flyttar Anna Kinberg Batra ut. Hon börjar snart som generaldirektör i regeringskansliet.

“Inom en snar framtid kommer jag att arbeta som generaldirektör på regeringskansliet, flytta med familjen och avstå från offentliga kommentarer i allmänhet.”

Anna Kinberg Batra fick sparken av regeringen från sin post som landshövding efter att det framkommit att hon rekryterat flera vänner och bekanta till länsstyrelsen, på ett sätt som stred mot lagen.

Förutom att vara emot grundlagen menade JO också att rekryteringarna visade på “nonchalans” och “brist på respekt”.

Efter att ha tagit del av den svidande JO-kritiken var det statsminister Ulf Kristersson som tog beslutet att Anna Kinberg Batra måste avgå.

https://www.instagram.com/p/DBLai_NIkYh/Samtidigt som Anna Kinberg Batra fick sparken gjorde hennes man, komikern David Batra, ett nytt tv-program med titeln “First lady”. SVT-serien handlar om David Batras liv som “first lady” och hur han blir bäst. Mitt under inspelningen fick Kinberg Batra lämna – vilket skapade en utmaning för produktionen.

– Jag hade sagt okej att mitt liv skulle dokumenteras och då dök det här upp. Det kunde man inte föreställa sig innan, säger David Batra till TT.

LÄS MER: Kinberg Batra måste flytta – men behåller den enorma lönen
LÄS MER: Anna Kinberg Batras ord om avgången



Lämna ett svar