Influencern föll mot sin död – på Spaniens högsta bro | Världen


Lewis Stevenson sysslade med så kallad takläggning, där höga byggnader klättras utan någon säkerhetsutrustning. Resultatet läggs ofta ut på sociala medier.

Detta var precis planen när Stevenson klättrade på 192 meter långa Puente de Castilla-La Mancha, nära staden Talavera de la Reina, i söndags.

– Han var 40-50 meter upp, ungefär en fjärdedel av brons totala höjd, när han föll, säger polisens presstalesperson.

Engelsmannen föll till sin död

Räddningstjänst och polis kallades till platsen, men mannens liv gick inte att rädda. Tillsammans med Stevenson var en kamrat som filmade.

Nu är familj och vänner i stor sorg. Lewis Stevensons flickvän beskriver det som en “mardröm”, enligt MailOnline.

”Jag mår fruktansvärt dåligt över att du inte kommer tillbaka. Snälla kom tillbaka, svara i telefonen”, skriver hon på sociala medier. Enligt henne föll Stevenson kort efter att han berättat för sin kamrat att han var sjuk.

Varningen: “Helt förbjudet”

Stevensons egna sociala medier är fulla av bilder från tidigare expeditioner på höga byggnader över hela världen. Bland annat syns skylines från städer som London, New York och Mexico City.

Där svämmar också kommentarerna över av lovord. Men spanska myndigheter betonar faran med att klättra på bron som han gjorde.

“Vi har varit tydliga med att det är totalt förbjudet och att det inte får göras under några omständigheter”, skriver lokala myndigheter i ett uttalande.



Lämna ett svar