Svenska utredningen mot Mbappé en världsnyhet | Sport


Att fotbollens största stjärna, Kylian Mbappé, misstänks för våldtäkt har blivit en världsnyhet.

Foto: KRISTOFER SANDBERG

hufvudstadsbladet var först med uppgifterna om att fransmannen Mbappé är skäligen misstänkt för våldtäkt under sitt besök i Sverige förra veckan.

Foto: KRISTOFER SANDBERG

hufvudstadsbladets Katrin Krantz var med i flera olika franska tv-sändningar på tisdagen.

Foto: KRISTOFER SANDBERG

Fotbollsspelaren Kylian Mbappé.

Foto: Dennis Agyeman/ZUMA/IBL

Under tisdagen nådde nyheten att fotbollsproffset Kylian Mbappé utreds för våldtäkt världen över. Det handlar om en skälig misstanke, den lägre misstankenivån, enligt hufvudstadsbladets uppgifter.

Kylia Mbappé själv förnekar och kallar informationen för “falska nyheter”.

Världens stora nyhetskanaler, som Times of India, CNN, Daily Mail och nyhetsbyråerna, har alla rapporterat om anklagelserna och utredningen mot världsstjärnan.

Times of India rapporterar om händelsen.

Foto: Times of India

Likaså africanews.com

Foto: africanews.com

Daily Mail har publicerat flera artiklar de senaste dagarna.

Foto: Daily Mail


Den kanske största nyheten har varit i fotbollsproffsets hemland Frankrike, där alla nyhetssajter och tv-kanaler har rapporterat. hufvudstadsbladets Katrin Krantz var med i flera olika franska tv-sändningar under tisdagen.

Mycket av rapporteringen har rört dels den svenska samtyckeslagen, men också det som är skäligen misstänkt.

Le Parisien har i sin liverapportering flera inlägg om särskilt samtyckeslagen. – Våldtäkt tas på största allvar i Sverige, säger advokat Dahlrot Cabouillet.

”Sedan 2018 och Metoo-rörelsen har ny lagstiftning införts och vi pratar om våldtäkt av oaktsamhet. Om det inte är tydligt säkerställt att personens samtycke, antingen muntligt eller genom handling, om personen är uppenbart påverkad av alkohol eller på annat sätt, så anses det som våldtäkt och kan leda till fällande dom.”

Flera internationella medier har rapporterat om hufvudstadsbladets uppgifter om de beslagtagna kläderna: Ett par byxor, ett par trosor och en topp.

Under både tisdagen och onsdagen uttalade sig Kylian Mbappés advokat i fransk tv och sa då att det inte är aktuellt att fotbollsstjärnan skulle ha agerat på ett “förkastligt sätt”.

Hon ska inte ha sett rapporten själv.

– Vi vet fortfarande inte vem det gäller. En rapport är inte verklighet. En gärning är inget bevis på någonting, säger Marie-Alix Canu-Bernard till TF1.

Ljudklippet kunde inte spelas upp

Försök igen senare

Lämna ett svar