Vill utmana Ica och Coop


Den kompletta lösningen som förenklar vägen till elkraft

0c97d36d 6a9e 4152 88c2 024bfb420eab.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0
Vägtransporterna står för en tredjedel av Sveriges koldioxidutsläpp. Det vill OKQ8 ändra på genom att göra det så enkelt som möjligt för företag att ställa om till en elfordonsflotta.

– Vi erbjuder en helhetslösning som kopplar samman alla delar av ombyggnaden. Vi kan till exempel integrera företagens befintliga laddboxar i lösningen, säger Felix Simoens, försäljningschef på OKQ8.

EXTERN LÄNK: Flexibel helhetslösning för företag med elbilsflotta

OKQ8 är ett av Sveriges största drivmedelsföretag. Med det följer också ett ansvar – inte bara att minska företagets egna utsläpp, utan också att hjälpa andra att göra detsamma.

– Vårt mål är att ha nettonollutsläpp i hela värdekedjan år 2035. Det är en utmaning, men vi har redan kommit långt i vår egen verksamhet, säger Felix Simoens.

Felix Simoens är försäljningschef på OKQ8.
Felix Simoens är försäljningschef på OKQ8.

En viktig del är att göra det enkelt för landets företag att ställa om till en elfordonsflotta så att även de kan nå sina klimatmål.

– Genom att hjälpa andra att byta ut sina fossildrivna fordon mot elektriska kan vi minska utsläppen rejält. Elektrifiering är ett kraftfullt verktyg för att bidra till omställningen och en mer hållbar utveckling.

Komplett lösning även för blandade fordonsflottor

För att hjälpa kunderna att byta till mer hållbara lösningar erbjuder OKQ8 en bred produktportfölj – inklusive Neste MY HVO100 och biogas, laddningslösningar och företagskort. Företaget har också byggt upp branschkunskap och erfarenhet inom mobilitet under många decennier.

– Vi vet att en elektrifierad fordonsflotta är en viktig del av lösningen och vi kan stötta med en helhetslösning som fungerar sömlöst under hela företagets omställning – oavsett om flottan är helelektrifierad eller består av en kombination av el, hybrid och fossil. fordon, säger Felix Simoens .

– Med vårt företagskort blir övergången från fossildrivna till eldrivna fordon enklare eftersom alla drivmedelsinköp, både flytande och elektriska, samlas på en och samma faktura. Kortet gör det med andra ord möjligt att tanka och ladda på samma kort.

6418b38c a6ef 4bdf 8494 772acbf8a913.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.772467h:h;*,*&crop=w:0

Företagskortet kopplar även ihop administrationen gällande fakturering och drivmedelsersättning till de anställda på ett skattemässigt korrekt sätt.

– Det här uppskattas väldigt mycket av våra kunder eftersom administrationen tidigare har upplevts som lite komplicerad.

Kan ta över befintliga laddboxar

Det ska också vara lätt att ladda. För att öka tillgängligheten för elbilsförare i hela landet bygger OKQ8 i samarbete med Skellefteå Kraft Sveriges största nät för snabbladdning. Målet är att år 2026 kunna erbjuda över 800 laddplatser på 300 OKQ8-stationer längs svenska vägar.

– I laddningsappen för elfordon hittar föraren enkelt närmaste laddstation – både våra egna stationer och andra operatörers i samma nät. Idag finns det tusentals laddstationer över hela Sverige. Du kan också filtrera på olika typer av laddningar som passar din bil, säger Felix Simoens.

09dac6c0 8ee4 4630 87d8 46154808efc1.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.778723h:h;*,*&crop=w:0

För att laddlösningen ska bli heltäckande måste företagens elfordon kunna laddas både på arbetsplatsen och hemma hos de anställda. OKQ8 erbjuder prisvärda paketlösningar som inkluderar både rådgivning och installation. Laddboxarna är både kvalitets- och framtidssäkra och passar såväl arbetsplatsen som medarbetarnas hem. Att lådorna är framtidssäkra gör att de är beredda att kunna hantera nya funktioner i takt med att tekniken utvecklas.

– Om ett företag redan har laddboxar från en annan leverantör kan vi oftast ta över dessa och integrera dem i vår helhetslösning. På så sätt blir det lättare för kunden, som inte behöver göra en nyinvestering.

Omfattande behovsanalyser

Företag med egna laddstationer kan också hjälpa andra genom att erbjuda besökare med elbil möjlighet att ladda bilen på företagsparkeringen.

– Att sälja laddning är något som intresserar många företag. Men då gäller det att följa Skatteverkets riktlinjer, säger Felix Simoens.

61e3b0e3 cbd9 42fd b8bd 4fe7df92d4a1.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777992h:h;*,*&crop=w:0

Det enda företaget behöver göra är att bestämma hur deras laddare ska användas, vilka laddare de vill ska vara öppna för allmänheten och vilket pris de vill ta för laddning.

Stationen kommer då även att synas i appen, OKQ8 Elbilsladdning.

– Vårt huvudfokus nu och framåt är att ha en helhetslösning som gör det så enkelt som möjligt för kunderna. Vi hjälper även till med omfattande behovsanalyser. Det handlar om att skapa en bra helhet som inte bara omfattar elbilar, utan även fordon som går på alternativa bränslen.

EXTERN LÄNK: OKQ8:s drifttjänst – en flexibel lösning för företag som elektrifierar sin fordonsflotta

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med OKQ8 och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar