Så här kan ditt företag enkelt komma igång med AI


Arli Mujkic är vd för ooda.ai.
Arli Mujkic är vd för ooda.ai.
Att komma igång med AI behöver inte vara svårt eller dyrt.

Enligt Arli Mujkic, VD för börsnoterade ooda.ai, som erbjuder en App Store för AI-applikationer, är det enklare än många tror – och det kan ge stora fördelar.

Här förklarar han hur företag kan ta sina första steg.

Extern länk: Se hur enkelt ditt företag kan påbörja resan mot AI

Många företag känner sig stressade över att de ligger efter i AI-utvecklingen. Men enligt Arli Mujkic är den stressen obefogad.

– Att komma igång med AI är både enkelt och kostnadseffektivt. Det första steget är att identifiera ett konkret problem eller utmaning som AI skulle kunna lösa, säger han.

Det kan handla om att effektivisera kundservice, förbättra interna processer eller utveckla bättre kundupplevelser. Sedan gäller det att testa en lämplig lösning.

– Att våga prova sig fram är nyckeln. Många känner sig osäkra på vilken ansökan de behöver eller hur de ska börja, men det viktiga är att ha ett öppet sinne och inte fastna helt i analyser och tankar om risker, säger han.

En viktig del av ooda.ais strategi är företagets AI-butik, där användare enkelt kan installera färdiga applikationer för olika ändamål. Det kan till exempel handla om ett kundsupportverktyg för en webbshop.

– Om du vill effektivisera kundsupporten men inte vet vilket AI-verktyg som är bäst kan du gå till vår plattform, söka bland de populäraste AI-verktygen, välja appen som passar och följa stegen för att komma igång.

ca22fdb2 6565 4d28 bbcb e0048506bac9.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0

AIs App Store erbjuder lösningar för allt från kundsupport och HR-frågor och mycket mer. Med applikationerna kan företag börja använda AI utan att behöva anlita tekniska experter eller bygga sina egna system från grunden.

– Det fungerar precis som App Store – du kan testa, köpa och installera det du behöver med bara ett klick.

Företag som redan använder centraliserade AI-lösningar som OpenAI kan minska sina kostnader genom att byta till ooda.ais plattform.

– Vår lösning är kompatibel med befintliga system, och vi erbjuder samma tjänster men till en lägre kostnad och med högre säkerhet. Det gör att företag enkelt kan byta till oss och börja spara pengar direkt.

AI handlar inte bara om att spara pengar, utan också om att effektivisera och frigöra tid. Enligt Arli Mujkic kan företag som använder ooda.ais lösningar spara flera timmar varje vecka.

– Studier visar att företag sparar upp till 7,7 timmar per vecka per anställd genom att låta AI sköta informationssökning, kundsupport eller interna frågor, säger han.

Exempel på detta är oodash – ett AI-drivet business intelligence-system som låter dig ställa frågor om din data och få svar i realtid.

– Det är en applikation som vi tagit fram själva. Den kan användas på alla avdelningar inom ett företag för att synliggöra och möjliggöra möjligheten att chatta med sin data, istället för att bara titta på grafer, påpekar Arli Mujkic.

AI-applikationer kan också användas för att automatisera uppgifter som e-posthantering, mötessammanfattningar och presentationer, vilket gör att anställda kan spendera mer tid på strategiska och kreativa uppgifter.

– Genom att använda vår AI kan företag spara tid och fokusera på det som verkligen skapar värde.

Trots AI:s möjligheter finns det det finns fortfarande många missuppfattningar om tekniken. En vanlig uppfattning är att AI är dyrt, komplicerat och kräver teknisk expertis för att kunna användas.

– Det kan ha varit sant för några år sedan, men i dag är det inte så längre. Vår AI-butik gör det möjligt för alla att komma igång, oavsett teknisk kunskap.

Arli Mujkic uppmanar företag att inte fastna i rädslan för att göra misstag.

– Sverige ligger efter många andra länder när det kommer till att använda AI, och en stor anledning är att de ser riskerna snarare än möjligheterna. Men de företag som vågar testa kommer också att ligga i framkant.

För att minska barriärerna har ooda.ai skapat lösningar som är enkla att installera och använda.

– Precis som när du installerar en app på din telefon kan företag gå in i vår butik, välja en lösning och börja använda den direkt.

Extern länk: Se hur enkelt ditt företag kan starta resan mot AI

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ooda.ai och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar