Familjeföretaget där både målare och privatpersoner i Gävle hittar sin inspiration – hufvudstadsbladet


Färgton är inte bara en färgaffär utan en inspirationskälla för både professionella målare och privatpersoner. Det tycker Peter “Petta” Wesslén på Pettas Måleri, som sedan många år tillbaka är en nöjd kund hos dem.
– Vi jobbar bara med kvalitet. Det är därför vi handlar här.

Peter

Öppna bilden i helskärmsläge

Tint har varit en del av måleribranschen sedan 1967 och har sedan dess vuxit till att bli en viktig partner för både professionella målare och privatpersoner som söker högkvalitativa produkter och expertis.

Johan Flink, som tillsammans med sin syster Catharina Flink är huvudägare, beskriver företagets resa och passionen för kvalitet och service i toppklass.

– Jag brukar säga att jag föddes i en färgburk, företaget grundades samma år som jag föddes. Du har sprungit runt här hela ditt liv och blivit ett fast inslag. När jag blev äldre var det självklart att fortsätta jobba här och så småningom ta över, säger Johan Flink och fortsätter:

– Vi har alltid strävat efter att vara bäst på marknaden och om någon målnings- eller hemreparatör behöver hjälp med färgläggning eller andra tips så hjälper vi dem gärna.

Att ha med den tredje generationen i företaget ser Johan Flink som både naturlig och viktig för framtiden.

– Det känns jättekul att ha våra söner Alexander och Viktor inblandade i det här också. Det fungerar utmärkt. Vi måste se framåt och då måste vi ha både ambition med yngre förmågor och samtidigt bromsa med erfarenhet som jag och min syster kan vara.

Johan Flink och Viktor Thalén, två generationer färghandlare.

Öppna bilden i helskärmsläge

Peter “Petta” Wesslén, ägare till Pettas Måleri AB, är en av många professionella målare som väljer att handla på Färgton.

– Vi jobbar bara med kvalitet. Det är därför vi handlar här och vi bytte för att jag inte fick den professionella hjälp jag behövde av vår tidigare handlare för att komma vidare, säger Peter “Petta” Wesslén.

Han fortsätter med att berätta om hur Tint har alltid välfyllda lager och bra produkter på hyllan, vilket gör att han kan räkna med att få den hjälp han behöver, även i sista minuten.

– Mina kunder får aldrig märka om det uppstår en situation där vi behöver något snabbt. Vi är proffs och vill arbeta med proffs. Det är därför vi väljer Färgton, de har nästan alltid det vi behöver, även med kort varsel.

Han skickar också sina kunder till Färgton eftersom han vet att de kommer att kunna hitta den inspiration de behöver.

– När jag skickar hit mina klienter vet jag att Catharina eller någon annan från personalen kommer att kunna ge dem den hjälp de behöver. Eftersom vi är kända för att göra professionella jobb måste jag jobba med en del av samma kvalitet.

Färgton är ett framgångsrikt familjeföretag.

Öppna bilden i helskärmsläge

Viktor Thalén, Johans brorson och en del av nästa generation i företaget, har också en viktig roll i Färgtons framgång.

– Vi har nog haft alla färgmärken i stan, men vi har varit störst länge. Målet är att bli störst och för att bli det måste vi ge den bästa servicen, säger Viktor Thalén.

Han understryker vikten av att ha ett gediget lager och hur det bidrar till företagets rykte.

– Vi hör ofta “du har alltid allt hemma” från våra kunder, och det är alltid kul för det är något vi verkligen jobbar hårt med.

Viktor Thalén delar också med sin stolthet över att arbeta i familjeföretaget och vikten av att ge kunderna bästa möjliga service.

– Vi tycker att det är ett roligt jobb och man blir aldrig en komplett expert. Vi är så breda och jobbar med allt från branscher med kraftigt rostskydd och brandskyddsfärg till att göra det snyggt och trevligt för privatpersoner.

Hue är mer än bara en butik, säger Johan Flink och fortsätter:

– Vi är ett familjeföretag med en stark tradition och passion för färg och måleri, helt enkelt.

Lämna ett svar