Jobba smartare på det moderna kontoret


Rickard Widerberg är ansvarig för produktutvecklingen på Telenor.
Rickard Widerberg är ansvarig för produktutvecklingen på Telenor.
Öka tillväxten med hjälp av framtidens säkra nätverkslösningar.

5G-tekniken erbjuder ett antal fördelar som gör den idealisk för moderna arbetsplatser.

– Att arbeta helt mobilt och flexibelt både på kontoret och utanför kommer att skapa både högre effektivitet och gladare medarbetare, säger Rickard Widerberg, ansvarig för produktutveckling på Telenor.

Extern länk: Läs mer om 5G Office Connect här.

Alla arbetsplatser behöver idag mobiltäckning, konstaterar Rickard Widerberg.

– Det är så centralt för oss. Vi måste alltid kunna använda våra telefoner. Dessutom har många företag idag Wi-Fi som ska fungera i hela byggnaden. Men när mobiltäckning ändå måste finnas tillgänglig för att ringa – varför inte använda 5G-nätet för annan kommunikation också?

– En 5G-lösning på kontoret blir enklare för användarna, ökar produktiviteten i företaget och det blir billigare med tiden.

Flexibel, säker och klimatsmart

Förutom flexibilitet, högre säkerhet och bättre stabilitet skapar du även en modern, attraktiv arbetsplats med färre kablar och mindre krångel.

Andreas Kristensson är försäljningschef på Telenor. Han säger att en annan fördel är att 5G-lösningen blir mer klimatsmart.

– Där du kanske behöver tio accesspunkter för ditt Wi-Fi-nätverk på det lite större kontoret behöver du en för den mobila 5G-anslutningen, och du får fortfarande samma prestanda.

– På sikt gör det det lättare för företag att nå sina hållbarhetsmål i takt med att energiförbrukningen sjunker.

1d4aa939 0302 4175 882e bd7a7ec2bc45.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.772727h:h;*,*&crop=w:0

Sömlös anslutning

Rickard Widerberg säger att det ska vara lätt att göra rätt som anställd.

– Med ett 5G-nät har du ett och samma sätt att ansluta, oavsett om du är på kontoret, hemma eller på en affärsresa. Du får en sömlös upplevelse, där kopplingen fungerar på samma sätt var du än är och ingen förbindelse bryts när du rör dig mellan de olika platserna.

– Med intåget av 5G-teknik kan vi för första gången säga att vi har ett fullt adekvat alternativ till kabel- och Wi-Fi-nätverk

Att välja uppkoppling via 5G underlättar även för underleverantörer och andra besökare.

– Du behöver inte ha ett gäst-Wi-Fi med lösenord som besökare kan hämta på papperslappar i receptionen.

Smart och kostnadsbesparande lösning

Telenor erbjuder olika lösningar med 5G beroende på behov.

– 5G Office Connect är en tjänst som du lägger till i ditt abonnemang för att komma åt företagets interna IT-miljö var du än befinner dig i Sverige och utomlands, säger Andreas Kristensson, försäljningschef på Telenor.

Andreas Kristensson, försäljningschef på Telenor.
Andreas Kristensson, försäljningschef på Telenor.

Tjänsten lämpar sig väl bland annat för företag med mycket rörlig personal.

– Det är som att du har en osynlig LAN-kabel kopplad till din dator oavsett var du befinner dig i Sverige, vilket passar många.

För företag med många mindre satellitkontor utanför landet kan 5G Office Connect vara en smart och kostnadsbesparande lösning.

– Istället för att underhålla många små Wi-Fi-nätverk är 5G en bra väg att gå. Dessutom behöver anställda fortfarande ha sitt nätverk med sig när de är ute på affärsresa, så varför ha ett annat nätverk när man kommer till kontoret? säger Andreas Kristensson.

Säker lösning

Säkerhetsmässigt finns det stora fördelar.

– För verksamheter som hanterar mycket känslig information är 5G Office Connect bra, eftersom informationen aldrig går ut på internet utan stannar inom kundens IT-nätverk, säger Rickard Widerberg.

Det blir också svårare för hackare att ta sig in.

– Om vi ​​är ett antal personer som sitter på samma Wi-Fi-nätverk och en av oss har en infekterad dator kan hackaren använda den datorn för att försöka komma åt de andras datorer. Men om vi är anslutna till 5G finns det inget nätverk att hacka, så då finns det inget sätt för den infekterade datorn att påverka de andra.

Extern länk: Läs mer om 5G Office Connect här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Telenor och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar