Vinstvarning från Biogaia


Digitala kontrakt stärks av AI

1a6ec690 3964 4136 a732 a9e6b403d22a.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0
I århundraden var kontrakt synonymt med fysiska pappersbuntar. För cirka tio år sedan infördes digitala kontrakt. Nu står vi inför ett nytt teknikskifte: AI-driven kontraktshantering.

– Det mesta man kan göra med AI kan man också göra manuellt, AI gör det bara tio gånger snabbare. Vem vill inte ha en assistent som jobbar för dem dygnet runt? säger Kalle Moodh, CTO på Oneflow.

Oneflow grundades 2012 med fokus på elektroniska signaturer för avtal, ett område där företaget var tidigt ute. Numera är det bara en del av utbudet. Fokus ligger istället på funktioner för att enkelt automatisera hela kontraktets livscykel – från skapande till hantering, analys och arkivering, allt på ett och samma ställe.

– Det handlar om att utan friktion kunna organisera och flytta data mellan olika system, sammanfattar Kalle Moodh. Automatisering av kontraktshantering effektiviserar inte bara arbetet, utan säkerställer också efterlevnad och minimerar potentiella risker. Om ett företag missar till exempel kontraktsförnyelser kan det innebära förlust av stora summor pengar.

AI tar över rutinuppgifter

Det råder ingen tvekan om att AI kommer att få stor inverkan på arbetsmarknaden, säger Kalle Moodh. Förändringstrycket har flyttats från industriarbete till kontorsjobb.

– De som sysslar med text, video och bild behöver anpassa sig för att inte hamna på efterkälken.

– Tänk dig att AI kommer att kunna utföra en första granskning innan du behöver involvera jurister. Det kan inte bara minska kostnaderna, utan också vara en lättnad för många advokater som inte behöver läsa samma avtal om och om igen.

– Eftersom avtal ofta innehåller standardiserat och väldefinierat språk lämpar AI sig väl för ändamålet. Oneflow satsar stort på AI-funktioner och har redan lanserat en avancerad assistent. Det hjälper dig inte bara att generera och förbättra text, utan kan också sammanfatta, organisera, utöka och översätta till flera språk. Allt detta görs direkt i plattformen, så du behöver inte hoppa mellan olika verktyg.

Mänsklig övervakning blir allt viktigare

– Det råder ingen tvekan om att AI revolutionerar sättet vi arbetar med kontrakt, säger Kalle Moodh. Men han tillägger att det inte helt tar bort behovet av mänsklig tillsyn.

Funktionerna ersätter inte advokatens roll; det tar helt enkelt över uppgifter som tar tid, som att skriva inledande klausuler eller se över kontrakt. AI är perfekt för att skapa standardklausuler, men den känner inte till de underliggande avsikterna – det är här advokaterna kommer in.

AI-genererade kontrakt är utformade för att göra processen snabbare och effektivare genom att använda mallar och fördefinierat språk. Verktyg för att skriva kontrakt kan använda AI för att skapa ett välstrukturerat kontrakt inom några minuter, vilket tar bort repetitivt adminarbete.

– Man behöver förstås fortfarande se över texten, men med AI som en integrerad del av kontraktshanteringsprocessen snabbas arbetet märkbart på, samtidigt som riskerna minskar.

Om Oneflow

Oneflow är en AI-driven plattform som automatiserar hela kontraktsprocessen på ett intelligent och användarvänligt sätt. Samla alla steg i processen på ett ställe, och möjliggör tydlighet och bättre samverkan mellan alla parter. Dynamiska, digitala avtal som gör arbetet snabbare. Och livet lättare.

Läs mer här www.oneflow.com/

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oneflow och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar