”Bäckis” pengaregn över Valbo hockey – hufvudstadsbladet


Sedan ungefär en vecka tillbaka har Valbo HC tillsammans med Nicklas Bäckström startat en insamling riktad till klubbens ungdomssatsning – alla pengar som kommer i matcher “Bäckis”.

Det var organisationen Target Aid, som hjälper föreningar att samla in pengar till föreningens verksamhet, som kontaktade Valbo HC.

Och via klubbens nära kontakter med NHL-stjärnan från Valbo, Nicklas Bäckström, presenterades även förslaget för honom.

Nicklas Bäckström matchar alla pengar som kommer in i klubben.

Öppna bilden i helskärmsläge

Bild: Annakarin Björnström

Föreningen samlar därför in pengar och för varje hundra svenska kronor som skänks skänker Bäckström lika mycket.

– Han är en enastående hockeyspelare som kommer från vår förening. Vi är väldigt stolta över att han samarbetar och hjälper oss. Som person står han för det vi i föreningen gillar och är en ödmjuk och prestigelös person. Det är jättekul att han dubblar det vi får in, han som person är en väldigt trevlig frontman så vi är extra stolta över att han vill fronta det här, säger Johan Melin som är styrelseledamot i Valbo HC.

Annons

Annons

I flera år har klubben kämpat med A-laget om att ta sig till division 1. Men den här gången ska pengarna gå till ungdomsverksamheten.

– Nicklas brinner för att det ska gynna bredden av Valbo precis som vi. Vi är en ideell förening som inte tjänar pengar, därför är detta viktigt för att kunna bedriva verksamhet. I dagsläget är 30 000 kr målet och det ska gå till allt som behövs i vardagen. Allt från träningströjor till puckar och alla höga och låga kostnader.

Ett gäng glada Valbo-ungar efter en seger på Hockeydagen i våras.

Öppna bilden i helskärmsläge

Bild: Gun Wig

Melin berättar att det finns föräldrar som tidigare sagt att de vill stötta och föreningen tycker att det var ett bra sätt när pengarna som kommer in också fördubblas.

– Vi har inte betalat inträde till våra juniorhockeymatcher, vilket flera anhöriga sa att man gärna betalar för att stötta klubben. Nu har vi hittat ett bra sätt att bidra för de som vill att vi ska fortsätta driva en bra verksamhet.

Det finns inget tydligt mål med pengarna utan det är mer det vardagliga för de unga?

– Precis, vi tog upp det i styrelsen att pengarna behövs mest för materialkostnader. Om vi ​​kommer på något konkret i framtiden kanske vi startar en ny kollektion för det. Det här känns som ett bra sätt att bidra. Vi har inte gått ut med detta så brett än och vi söker inte allmosor på det sättet, vi ser det som en trevlig, levande kampanj där man kan bidra till en trevlig sak om man vill.

Här är samlingen.

Lämna ett svar