TV4-kocken om cancern: ”Som en trädstam som krossades” | Nöje


När stjärnkrögaren Erik Videgård, en av Sveriges största matprofiler, besöker “Nyhetsmorgon” öppnar han för en svår period i sitt liv.

För 14 år sedan drabbades han av cancer.

Av en slump upptäckte han ett sår på tungan, något han inte brydde sig så mycket om, men vid ett tandläkarbesök fick han rådet att söka läkarvård. En biopsi kunde sedan konstatera att såret var cancer.

– Den hade träffat vänster tonsill och det var riktigt, riktigt illa. Jag blev iskall, säger Erik Videgård i “Nyhetsmorgon”.

Det blev starten på ett tufft år med cellgifter och strålbehandling. Cancerbehandlingen tog hårt på Erik Videgård och gjorde att bland annat munöppningen krympte. Efter nio månader mådde han bättre, men munnen var inte densamma.

– Till slut blev det två till tre millimeter och jag fick bända in saker i munnen, förklarar han.

Orsaken till problemet avslöjades senare vid ett läkarbesök. Strålbehandlingen hade gjort att Erik Videgårds käke dog.

“Som en trädstam som krossades”

I “Nyhetsmorgon” berättar stjärnkrögaren om ytterligare ett bakslag under behandlingen. Han väcktes en natt av en rejäl smäll. Hans käke hade lossnat.

– Det var som att en trädstam krossades. Smärtan var ganska verklig.

För att rädda Videgårds käke tvingades läkarna ta en del av vadbenet för att ersätta käkbenet med. Sjukdomen och operationen har gjort att kocken idag inte ser ut som han gjorde förr, och han har heller ingen känsel i delar av käken.

I programmet berättar han att han fått näthat efter sin medverkan som kock i TV4. Men han har också fått kärlek och stöd som han väljer att fokusera på.

LÄS MER: Så det sa pang för Tina Nordström och kärlek

Lämna ett svar