Biden har skrivit under budgetpaket på 4.700 miljarder


Svensk Exportkredit finansierar branschens omställning

87abf0a1 5d52 4278 8386 b0d158961196.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0
Svensk innovation är eftertraktad internationellt och den svenska exportindustrin utgör cirka 50 procent av Sveriges BNP. Tillsammans med svenska företag arbetar SEK för en hållbar värld genom ökad svensk export.

Svensk industri är en nyckel till omställningen och svensk industris omställning är avgörande för Sveriges förmåga att nå nettonollutsläpp år 2045. Både väletablerade svenska företag och nya, innovativa företag har etablerat Sverige som ett ledande land när det gäller industrins klimatomställning . Efterfrågan på svenska produkter är stor, liksom behovet av stabil och långsiktig finansiering. H2 Green Steel, Northvolt, SR Energy och Jernhusen är bara några av företagen som valt finansiering genom SEK för att bidra till omställningen.

– Det är enormt roligt att se den drivkraft och innovationskraft som finns bland svenska företag och för att satsa offensivt behöver företagen en stabil och långsiktig finansiering. Vi är glada över att kunna bidra med det och därmed till både Sveriges omställning och klimatomställningen globalt, säger Magnus Montan, VD, SEK.

SEK:s vision: en hållbar värld genom ökad svensk export

Innovativa och banbrytande svenska lösningar är mycket eftertraktade internationellt och behovet av grön teknik för klimatförändringar är stort globalt. I turbulenta och geopolitiskt oroliga tider blir tillgång till stabil finansiering med långa löptider avgörande för att företag ska våga satsa på omstrukturering. Magnus Montan har arbetat i Europa, Asien och Sydamerika och understryker hur välrenommerade svenska företag är internationellt.

– Svenska företag och svenska produkter har ett högt anseende internationellt. Sverige är känt för högkvalitativa produkter och innovativ teknik, men också för att agera etiskt och ansvarsfullt i affärssammanhang. Som nation har vi ett starkt varumärke som vi måste göra det bästa av, för att kunna bidra till både tillväxt och förändring, säger Magnus Montan.

Lån som främjar hållbarhet

SEK ställer höga hållbarhetskrav på alla affärer som de deltar i och finansierar. Under produktkategorin Hållbar finansiering erbjuder SEK gröna lån, hållbarhetsrelaterade lån och sociala lån till exportföretag och projektleverantörer. Det handlar om omställningsprojekt i Sverige, men också om lån till viktiga infrastrukturprojekt i utvecklingsländer där svenska företag deltar.

– SEK är inte ensamma om att finansiera internationella projekt, men vår kompetens ligger i vår långa erfarenhet av att bedöma och hantera hållbarhetsrisker på komplexa marknader. Vi ställer också höga krav på att de affärer vi är med och finansierar lever upp till internationella principer och riktlinjer. Genom att göra det gör vi skillnad och blir en trygg partner för både kunder och samarbetsbanker, säger Magnus Montan.

Ca kr:

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och exportörens utländska kunder. Med utlåning i cirka 60 länder och lång erfarenhet av att bedöma hållbarhetsrisker på komplexa marknader är SEK en självklar partner inom exportfinansiering.

Läs mer på: www.sek.se

Artikeln är framtagen av Brand Studio i samarbete med Svensk Exportkredit (SEK) och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar