Semifinalen avgjord: Saga och Cimberly ställs mot varandra i ”Idol”-finalen | Idol


Inför kvällens semifinal gjorde sig fyra idoler redo att framföra två låtar var: Saga, Simon, Cimberly och Louisa – men bara tre fick möjlighet att framföra båda låtvalen.

Under den första omgången framförde idolerna låtar valda av någon i juryn och alla fyra möttes av applåder och jubel.

I väntan på att den första omröstningen skulle avslutas passade Pär Lernström på att gratulera Kishti Tomita som fyllde 60 år i söndags. Publiken sjöng “Ja må hon leva” och sedan överraskades hon av Daniel Lindström, som blev Sveriges första “Idol”-vinnare 2004.

Därefter räknades rösterna och det stod klart att Louisa Hoxha, som tolkade “Bound to you” av Christina Aguilera, snubblade på mållinjen och röstades ut ur tävlingen.

– Jag känner att det här är livet och, jag ska inte ljuga, jag har gått runt och tänkt att det kommer att bli jag, säger “Idol”-Louisa och fortsätter:

– Jag känner att jag är så stolt, och det här är bara början. Jag lovar. Tack till alla.

Omgång två av semifinalerna

I nästa omgång återstod tre idoler som valde låtar som beskriver deras “Idol”-resa.

Saga tolkade Gretchen Wilsons låt “Här för festen”, medan Simon satsade på en svensk ikon: Veronica Maggio och låten “Satan i gatan”. Cimberly, som tidigare i veckan ordinerades talförbud och kortison för sina svullna stämband, tolkade Alicia Keys “Girl on fire”.

Innan kvällens resultat avslöjades intog den svenska hiphopartisten Jireel “Idol”-scenen tillsammans med den brittiska sångerskan Leigh-Anne. Duon framförde sin nya låt “My love”.

De går vidare till “Idol”-finalen

Efter att svenska folket sagt sitt stod det klart att två idoler tog sig till den stora “Idol”-finalen i Avicii Arena: Saga Ludvigsson och Cimberly Wanyonyi.

Båda finalisterna grät när de fick beskedet.

Simon Näslund kom inte hela vägen – trots strålande recensioner från juryn.

– Jag är väldigt stolt över att jag tagit mig så här långt, säger Simon Näslund.

“Idol”-finalen avgörs fredagen den 1 december och då gästar Zara Larsson, Victor Leksell och den danske artisten Christopher.

LÄS MER: Cimberly har tappat rösten inför den avgörande fredagsfinalen av “Idol”
LÄS MER: “Idol”-Louisa om näthat: “Försök att inte tänka på det”
LÄS MER: Jordan Rawling tvingas lämna “Idol” i kvartsfinalen

Lämna ett svar