Nära till naturen och city


5ce20622 4d07 43a1 af6a d16470653adc.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0
Nära till skog och sjö – bara 20 minuter från innerstadens puls.

Nu byggs ett av de sista kvarteren i Vega strax söder om Stockholm.

– Rent generellt har Vega blivit ett väldigt populärt område, säger Josefine Wikström, chef för nya bostäder på Ikano Bostad.

EXTERN LÄNK: Nybyggda bostäder i Lysa – läs mer

Inflation och höga räntor har påverkat bostadsmarknaden de senaste åren. Försäljningen av nyproducerade lägenheter har generellt påverkats, men det finns intresse för lägenheterna i kvarteret Lysa i den framväxande stadsdelen Vega.

– Det har varit en utmanande marknad för både utvecklare och kunder, men vi kan se att den har stabiliserats något nu. I de områden vi bygger finns det en efterfrågan, Josefine Wikström.

Totalt bygger Ikano Bostad cirka 500 lägenheter i stadsdelen. De 81 lägenheter som byggs i Lysa blir några av de sista i ett område som vuxit från en skog till en stadsbebyggelse med nästan 4 000 bostäder.

– Här är mycket av det folk efterfrågar: Nära till transporter, nära till naturen men också nära till samhällsservice för en lättare vardag, säger Wikström och fortsätter:

– Många av våra nya invånare växte upp i Haninge och vill gärna stanna.

Och det är kanske inte så konstigt. Förutom att Vega har gångavstånd till badsjöar, nybyggda förskolor och skolor, cirka 20 minuters pendling till Stockholm city, finns här ett brett utbud av bostadsstorlekar.

b5a3f9ce da72 47b4 8d04 ffc26f885ab8.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.781076h:h;*,*&crop=w:0

– Jag träffade en kund för några år sedan som köpte en ettrumslägenhet i vårt första kvarter, nu har hon bildat familj och flyttat in i en trerumslägenhet i andra kvarteret, säger Wikström och tillägger:

– Det är jättekul att våra boende trivs och vill vara kvar, även när livet förändras. Vi vill finnas till för kunder i olika faser av livet och då är det ett roligt och positivt betyg att du även väljer att köpa en ny bostad hos oss i samma område.

En annan anledning till att köpare lockas till Lysa står i den nya layouten av själva bostadsaffären. Oftast sker köpet innan huset ens börjat byggas – här startade försäljningen ett år innan allt är klart.

7918f2e6 b3c0 4020 ad3e f7ae3fdbb059.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.776852h:h;*,*&crop=w:0

– Vi har märkt att att gå in i projektet senare och köpa närmare tillträde är uppskattat av många. Det är lättare att ha överblick över sin ekonomi med kortare tidshorisont, och det finns också en efterfrågan på att sälja sin befintliga bostad på “samma marknad” som man köper nytt, säger Wikström.

Trots att tiden fram till inflyttning är relativt kort i Lysa kan kunderna välja mellan tre tidlösa stilar i lägenheterna. Det uppskattas av köparna, säger hon:

– Många kunder vill påverka bostaden de flyttar in i, men för många val gör det svårt för kunderna. Det blir en tjänst att veta att lägenheten får ett bra helhetsutseende.

EXTERN LÄNK: Anmäl ditt intresse för Lysa här

Artikeln är framtagen av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar