Disneyarvinge drar in stödet till Joe Biden175409b1 473a 4609 b7da a5f092871411

Reed Hastings position uttrycktes i en intervju med Financial Times, där han sa att presidenten måste “gå åt sidan för att släppa en ledare för demokraterna på gott humör som kan slå Donald Trump”.

Abigail Disney sa i sin tur till CNBC att donationer till demokraterna kommer att stoppas tills Joe Biden kliver åt sidan.

“Jag har för avsikt att upphöra med alla bidrag till partiet om de inte ersätter Joe Biden som presidentkandidat. Detta är av realism, inte av respektlöshet. Joe Biden är en god man och sättet han har tjänat sitt land på förtjänar beundran, men insatserna är alldeles för höga”, sa Abigail Disney i ett långt uttalande till CNBC.

“Om Biden inte avgår kommer demokraterna att förlora. Jag är helt säker på det. Konsekvenserna av en förlust kommer att bli mycket allvarliga”, fortsatte hon.

Till och med kryptovalutamiljardären Mike Novogratz har tagit handen från Joe Bidens kandidatur. Hans politiska fond Next Generation PAC har för avsikt att ta in 100 miljoner dollar i donationer för att finansiera en efterträdares kandidatur.

Joe Biden har hittills sagt att han inte har några planer på att hoppa av, något som har efterlysts efter en svag debattprestation förra veckan, varefter hans omröstningssiffror försvagades märkbart.

Presidenten beskrevs som skröplig och slö i debatten, något som väckte oro i partiet om han först kommer att kunna slå Donald Trump i valet och sedan fortsätta fyra år till i Vita huset.

Lämna ett svar