Fyra personer gripna utanför Uppsala


 • Fyra personer gripna utanför Uppsala

  Fyra personer greps i trakterna kring Vittinge och Järlåsa utanför Uppsala, rapporterar Sveriges Radio.

  Detta efter att polisen larmades om ett inbrott på torsdagskvällen, och sedan sökte med bland annat hundpatrull och helikopter.

  De gripna är nu misstänkta för stöld genom inbrott.

Senaste nyheterna

 • Sverige är värd för Natos utrikesministermöte

  Sverige står värd för Natos utrikesministermöte våren 2026, meddelade statsminister Ulf Kristersson under torsdagskvällens presskonferens i Washington.

  – Det blir nog i maj, säger han.

  Sverige deltog själv för första gången i ett av Natos utrikesministermöten i april i år, då med Bryssel som värd.

 • Norska satelliter ska förse Arktis med bredband

  Under juli kommer Elon Musks rymdföretag Space X att skjuta upp två norska satelliter i rymden. Satelliterna ska bland annat förse Arktis med bredbandsuppkoppling, vilket tidigare inte varit möjligt.

  Satelliterna kommer främst att användas för civilt bruk, men även det norska och amerikanska försvaret kommer att ha användning av dem, enligt ministern.

 • Nya skyfallsvarningar för helgen

  Julivädret fortsätter att bjuda på dramatik i de södra delarna av landet. I helgen väntas skyfall i östra och södra Götaland samt på Gotland.

  Natten till lördagen flyttar ett lågtryck in söderifrån och enligt SMHI, som gått ut med en gul varning, väntas mellan 30-60 millimeter regn, varav stora mängder på kort tid. Det kommer också att blåsa mycket och åska kan också förekomma.

 • Skådespelaren Shelley Duvall är död

  Skådespelaren Shelley Duvall, mest känd för rollen som Wendy i Stanley Kubricks “The Shining”, har avlidit, 75 år gammal.

  Duvall dog i sömnen i sitt hem i Blanco, Texas, efter diabetesrelaterade komplikationer, berättade Dan Gilroy, hennes partner sedan 1989, till The Hollywood Reporter. (TT)

 • Svenska ministrar bojkottar Ungern

  Sverige kommer inte att skicka några ministrar till Ungern under det ungerska EU-ordförandeskapet, meddelade EU-minister Jessika Roswall (M).

  “Det ungerska agerandet under ordförandeskapet är skadligt och måste få konsekvenser. Sverige kommer därför inte att delta på politisk nivå under de informella regeringsmötena i juli”, skriver Roswall i en kommentar till TT.

  Sverige kommer istället att representeras av tjänstemän.

  Ungerns premiärminister Viktor Orbán har fått mycket kritik för sina senaste “fredsresor” till Moskva och Peking.

  Statsminister Ulf Kristersson (M) har gått hårt ut och sagt att Orbán kidnappar EU-ordförandeskapet i ministerrådet och använder det för egen vinning, inte för att representera EU.

 • Åtalade för att ha brutit sedlar misstänks för fler brott

  Två av personerna som står åtalade för den välkända skenan på en restaurang i Malmö är misstänkta för nya brott. Den 43-åringen namngivna huvudmannen och en några år yngre kvinna som mannen får barn med är nu också misstänkta för barnäktenskap.

 • Frontalkrock utanför Flen – en till sjukhus

  En person har förts till sjukhus med ambulans efter en frontalkrock mellan en personbil och en lastbil.

  – Det är en allvarlig trafikolycka, säger Angelica Forsberg, presstalesperson vid polisen.

  Det är föraren av personbilen som förts till sjukhus. Där är skadeläget oklart. Föraren av lastbilen ska dock vara fysiskt oskadd.

  Olyckan inträffade på väg 53 och larmet kom strax före klockan 15 på torsdagen.

  – Vi är kvar hos polisen på plats. Å ena sidan har det blivit en del trafikpåverkan, å andra sidan kommer vi förmodligen att prata med lastbilschauffören och bilda oss en uppfattning om vad som har hänt, säger Forsberg.

  Enligt Transportstyrelsen har bärgningsbilar beställts till platsen. (TT)

 • Förundersökningen om dödsfallet är nedlagd

  Åklagaren lägger ned förundersökningen rörande en man och ett barn i grundskoleåldern som hittades döda i en bostad i Tollarp i Skåne förra veckan.

  Ett barn i förskoleåldern, som fördes till sjukhus med skador, uppges nu må bra enligt åklagare Pernilla Åström, som i övrigt är fåordig om händelsen.

  Pernilla Åström säger till TT att de har en klar bild av vad som hänt, och att det inte finns något som tyder på att någon annan person varit närvarande än de tre personerna i huset.

 • Fyra i Think Pink är åtalade för ekobrott

  Fyra personer har åtalats misstänkta för flera fall av ekonomisk brottslighet i Think Pink, meddelar Åklagarmyndigheten. Avfallsbolaget har redan varit föremål för ett omfattande miljöbrottmål.

  Åtalet avser grovt bokföringsbrott, medhjälp till grovt bokföringsbrott, grov oredlighet mot huvudmannen och grovt tjänstefel mot borgenärer. Brotten ska ha begåtts under bolagets räkenskapsår 2018, 2019 och 2020.

  I miljöbrottsåtalen mot företaget åtalas totalt elva personer, varav fem för bland annat grova miljöbrott. (TT)

 • Ryssland sätter Navalnaya på terrorlista

  Ryssland satte på torsdagen upp den döde ryske regimkritikern Alexei Navalnyjs änka, Julia Navalnaya, på sin svarta lista över “terrorister” och “extremister”. Detta händer två dagar efter att hon formellt efterlysts i Ryssland.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar