6 enkla tips för bättre sömn


EXTERN LÄNK: Unik teknik för renare luft – läs mer här

Genom att undvika skärmar, skippa koffein och hålla ditt hem friskt kan du skapa de bästa förutsättningarna för att sova bättre. Här är sex tips på hur du kan öka din sömnkvalitet.

1. Undvik skärmar

Mobiltelefon, padda eller dator. När det är dags att varva ner efter en lång dag kan det vara bra att lägga undan skärmarna. Hjärnan behöver vila från intryck och ljuset kan göra att det tar längre tid att somna. Låt sovrummet vara en plats för sömn och återhämtning.

2. Bli av med täppt näsa

När näsan är täppt kan det vara svårare att sova. Långvarig nästäppa kan orsakas av flera saker, men ett enkelt sätt att utesluta dålig luft som orsak är att skaffa en ny typ av luftrenare. Med sin unika teknologi har Ozoneair Purify redan hjälpt många familjer att uppnå ett hälsosammare inomhusklimat. Johan Lundberg, grundare av Ozoneair, berättar mer.

– Purify har en egenutvecklad reningsteknik som tidigare användes inom vården och på sjukhus. För första gången finns den nu tillgänglig för privatpersoner att använda i sina egna hem. Det förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

3. Skippa koffein och nikotin

Drycker som innehåller koffein, som te, läsk eller kaffe, kan vara bra att undvika några timmar innan du planerar att gå och lägga dig. Koffein och till och med nikotin kan göra det svårare för dig att slå dig ner och somna. Ett tips är att dricka en kopp örtte istället för drycker som innehåller koffein.

4. Tyst, svalt och mörkt

Att ha det tyst, svalt och mörkt när du ska sova kan låta som en självklarhet. Men genom att släcka belysningen och inte ha det för varmt i sovrummet kan du sova bättre. Ett annat tips är att ha en luftrenare för att göra luften där du sover så ren och fräsch som möjligt. När det kommer till luftrenare så finns det många olika att välja på, men är du ute efter en tyst version ska du prova Ozoneair Purify.

Till skillnad från andra luftrenare som rengör via filter har Ozoneair en speciell teknik som går flera steg längre med hjälp av UV-ljus och ozon för att ta bort även de minsta partiklarna i luften.

5. Skapa en rutin

Att gå och lägga sig vid samma tid varje kväll kan ha en positiv effekt på sömnen. Genom att skapa kvällsrutiner som fungerar för dig kan det bli lättare att somna. Testa att meditera, ta ett varmt bad, läsa en bok eller ta en lugn promenad. Upprepa din rutin varje kväll.

6. Gör hemmet friskt

Förutom att stänga av, undvika skärmar och skippa koffein kan du göra ditt hem hälsosamt. Med Ozoneair Purify luftrenare kan du ta bort pollen, allergener, bakterier och mögelsporer på en yta på upp till 120 kvadratmeter. Tack vare sin unika teknik kan den ta hand om föroreningar innan den börjar spridas.

– En traditionell luftrenare fångar upp luftföroreningar med ett filter, främst damm. Men problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar tillbaka in i rummet, säger Ozoneairs grundare, Johan Lundberg.

11

Så här renar Purify din inomhusluft

Ozoneair Purify renar luften i ditt hem på flera olika sätt. Det är så det går till.

Inuti Den fångar och eliminerar de minsta partiklarna med hjälp av UV-ljusteknik.

Utanför Oxyplasma sprider och rengör rum och ytor som vanliga luftrenare inte klarar av.

Resultat Hela utrymmet är behandlat och ger dig frisk, ren och krispig luft att andas.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Fakta Purify

Purify luftrenare har utvecklats tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Maskinen renar inomhusluften med hjälp av Oxyplasma-teknik, en liknande teknik som används på sjukhus för att rengöra operationssalar.Lämna ett svar