Frankrike till kvartsfinal i EM – efter självmål



93e28802 134a 425a 9689 ab6a7a2f14d1

Det var två fotbollsgiganter, men också två lag som inte imponerat särskilt mycket hittills, mot varandra i åttondelsfinalen i fotbolls-EM.
Världstvåan Frankrike mot världstrean Belgien bjöd publiken i Düsseldorf på en ganska jämn första halvlek, där “Les bleus” var något bättre men där laget trots det fick gå till halvtidsvila i ett 0-0-läge.

Andra halvan fortsatte på ungefär samma sätt, med en och annan giftig fransk position men där målet inte verkade vara riktigt inställt.
– Vi hade många bra chanser, men också många skott som vi inte träffade på mål, säger den franske förbundskaptenen Didier Deschamps i TV4.
Belgien var inte heller chanslösa, inklusive Kevin de Bruynes hårda skott som tvingade den franske målvakten Mike Maignan att ingripa, men känslan var ändå att det var Frankrike som närmade sig en ledning.
Det tog lite tid dock fram till den 85:e matchminuten innan matchens första, och enda, mål kom.
Det var när 25-årige inhopparen Randal Kolo Muani avlossade ett skott som belgiske backen Jan Vertonghen olyckligtvis nickade bollen i eget mål, och 1-0 till Frankrike var ett faktum.
– Vi pressade mycket under matchen, men skotten var inte på mål. Jag hade turen att mitt skott blockerades och nickades in. Vi är väldigt glada och stolta, säger Kolo Muani efter segern.
Det blev inga fler mål och Frankrike slog därmed ut Belgien och går vidare till kvartsfinal på fredag. Där möter de vinnaren mellan Portugal och Slovenien.

Lämna ett svar