Tara Babulfath fick en smakstart på sitt OS-äventyr i Paris.


Det hade bara gått 2.45 av matchen mot Sydkoreas Lee Hyekyong innan den var över.
Tara Babufath kunde med knuten näve och ett leende på läpparna konstatera att hennes OS-debut hade börjat på bästa sätt.

Den näst yngsta i den svenska OS-truppen blev den första att tävla i de 33:e olympiska sommarspelen.
I Arena Champ de Mars, på det gamla militärområdet Ecole-Militarie, inte långt från Eiffeltornet, mötte hon Lee Hyekyong från Sydkorea i judons 48-kilosklass.
Babulfath fick sitt stora genombrott när hon tidigare i år som junior överraskande tog VM-brons för seniorer i Abu Dhabi, den första svenska dammedaljen på 38 år. På meritlistan finns även två medaljer från U18-VM och en världscupseger i Baku.

Tara Babulfath besegrade Lee Hyekyong.

De stora framgångarna under säsongen har gett tjejen från Stockholms Judoklubb medaljhopp i OS. Påhejad av mamma Ida Hellström och Mohammad Babulfath, båda landslagsbrottare på sin tid, tog svenskan sig an en motståndare som det talades om när hon förra året på en tävling i Paris visades av banan efter att hon av misstag slagit en motståndare i ansikte.
Babulfath visade inte sin äldre motståndare mycket respekt. Efter en trevande start fick hon ner Lee Hyekyong på mattan och lyckades hålla kvar henne där så länge att det blev en ippon, matchen var över.
Babufath är nu klar för åttondelsfinal där hon möter Khalimajon Kurbanova från Uzbekistan. Om hon vinner är hon åtminstone garanterad en plats i eftermiddagens omkval, vilket kan ge en bronsmedalj.

Lämna ett svar