Israeliskt flyg i massiv attack mot 100 mål i Libanon



055ab123 0185 4c03 acab e4e5812b1a10

Vågen av israeliska flyganfall startade samtidigt som rörelsens ledare Hassan Nasrallah i ett tal fördömde sprängningen av flera tusen personsökare i Libanon och Syrien tidigare i veckan. Israel har inte tagit på sig ansvaret, men pekas ut för attackerna.
Efter att ha kallat det “en massaker”, sa Nasrallah att det kunde ses som en krigsförklaring från Israels sida och lovade ett “rättfärdigt svar”.

Iran har också lovat hämnd på Israelefter att dess ambassadör i Libanon skadats av en exploderande personsökare.
Under torsdagen har flera områden i Israel utsatts för raketbeskjutning från Libanon och två soldater ska ha dödats.
Sedan attackerade Israel, enligt den israeliska armén IDF eftersom ytterligare raketer var redo att avfyras mot Israel. Totalt ett hundratal mål i södra Libanon ska ha attackerats under eftermiddagen och kvällen, inklusive ett vapenlager, enligt BBC.
Enligt den israeliska armén förstördes 1 000 raketer.
Libanesiska säkerhetskällor beskriver det som de mest intensiva bombningarna hittills sedan den dagliga beskjutningen mellan länderna började efter starten av Gazakriget den 7 oktober. uppger Times of Israel.
Det finns ännu inga uppgifter om skadade personer.
IDF uppger den X att Hizbollah som Hamas, grävde tunnlar och byggde avfyrningsramper vid civila byggnader och hem, som används som sköldar.

Tidigare i veckan började Israel flytta styrkor norrut från Gaza i vad de säger är en ny fas i kriget. Målet uppges nu vara att de tusentals israeler som evakuerats från områden i norra Israel ska kunna flytta hem.

Lämna ett svar