Bisarrt att behålla Bromma när inrikesflyget flyttar



1aba9ffb d4ce 4c97 bf9b 11e33951ac7a

Nu har Stockholms stad sagt upp hyresavtalet för Bromma flygplats som en naturlig följd av att nu även flygbolaget Bra har flyttat till Arlanda och därmed går över 90 procent av trafikunderlaget förlorat. Allt som återstår nu, förutom regeringsplanet, är ett mindre antal aktörer som inte i längden kan motivera flygplatsen ekonomiskt, trots de stora subventionerna av tomträttsavgälden som Stockholms skattebetalare drivit på i decennier.
Så vad gör Tidöpartierna? Ja, insistera på att flyget ska vara kvar med den obegripliga motiveringen att det i framtiden kommer att finnas elflyg! Enligt Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna måste skattebetalarna subventionera ett fåtal kommersiella aktörer och regeringens egna lilla pendlarjet till Bryssel med motiveringen att det någon gång i framtiden kommer att finnas eldrivna flygplan. (som inom en överskådlig framtid inte ens kommer att kunna flyga 1 500 kilometer till Bryssel eller ens till Kiruna).

Man blir mörkrädd när finans- och statsministern från ett parti som säger sig vara näringslivets representant verkar ha fastnat i en ideologisk bubbla som utesluter allt ekonomiskt sunt förnuft. Inte ens de blåögda miljöpartisterna kunde komma på en så bisarr idé.
Mer om insändare: Så här skriver du på insändare och svar
Fler insändare: dn.se/insandare

Lämna ett svar