Reinfeldt: ”En attack på vår tröja”



35334c79 4489 4c2b a5d4 f716f1a0656a

Ett år efter terrordådet i Bryssel, när Patrick Lundström och Kent Persson sköts till döds inför Sveriges EM-kval mot Belgien, samlades ett hundratal personer för att minnas sina medsupportrar.
Många bar gula landslagströjor. Några hade tagit med sig röda rosor som ställdes bredvid två inramade landslagströjor med namnen Lundström och Persson på.

Minnesstunden började med några ord från föreningens ordförande Fredrik Reinfeldt, även han iklädd den svenska landslagströjan.
– Vi kan prata om ett jubileum, men för deras anhöriga är det något de bär med sig varje dag, sa Reinfeldt.
– Låt oss komma ihåg att det här inte bara var en attack mot två personer som miste livet. Det var också ett angrepp på det vi är överens om. Det var denna gemenskap som någon försökte ta ifrån oss och hota. Det var en attack mot vår tröja. Därför, sedan detta hände, har det varit så viktigt för mig, och för de som håller fotbollen kärt, att lyfta fram vikten av denna tröja.
Supportergruppen Camp Swedens talesperson Glenn Gustafsson tog vid där Reinfeldt slutade och konstaterade att dådet i Bryssel bara stärkte hans syn på vikten av stöd.
– Jag skulle vilja säga att de tragiska händelserna i Bryssel har gjort det tydligt hur mycket vår gemenskap betyder för oss. Den glädjen och gemenskapen ska ingen ta ifrån oss, sa Gustafsson.

Lämna ett svar