Kritik mot Secret Service i extern utredning: ”Självbelåtna”



954c1ee4 2adf 460a b2eb e768fddb7074

Secret Service, vars uppdrag är att skydda USA:s presidenter, vicepresidenter och tidigare presidenter, har i sin egen rapport om mordförsöket på Donald Trump i Butler, Pennsylvania, i somras funnit att flera misstag gjordes i den förberedande säkerheten. arbete.
En oberoende panel med uppdrag av president Joe Biden att utreda händelsen kritiserar nu byrån skarpt i en rapport som släpptes på torsdagen. Panelen konstaterar bland annat att stora delar av Secret Services ledarskap behöver bytas ut “så snart som möjligt, med utomstående”, skriver Washington Post.
Enligt panelen finns det “kulturproblem” inom myndigheten som innebär risker för skyddsobjekten, bland annat efterlyses mer kritiskt tänkande hos ombuden och ledningen. Secret Service har blivit byråkratisk, statisk och självbelåten, konstaterar utredningen.

I den 52 sidor långa rapporten skriver panelen att förändringarna måste genomföras omedelbart så att händelser som den i Butler i juli, då Donald Trump var millimeter från att bli ihjälskjuten, inte ska hända igen.
“The Secret Service måste vara världens ledande statliga skyddsorganisation. Händelserna i Butler den 13 juli visar att så inte är fallet för närvarande”, skriver panelen. New York Times.
Chefen för byrån, Kimberly Cheatle, avgick direkt efter mordförsöket. Secret Service leds nu av tillförordnad direktör Ronald L. Rowe Jr., som omedelbart begärde mer resurser för att stärka skyddet för presidentkandidaterna i valkampanjen.
Det andra fallet som utreds som ett mordförsök på Donald Trump, då en man hittades beväpnad på republikanens golfbana i september, har inte utretts av den oberoende panelen.

Fakta.Underrättelsetjänst

The Secret Service är en federal amerikansk polisorganisation som ansvarar för livvaktsskydd av nuvarande och tidigare presidenter i USA, såväl som vicepresidenter. Byrån, som grundades 1865, är under USA:s Department of Homeland Security och har ungefär 7 000 agenter.

Källa: Secret Service

Lämna ett svar