Förbjud nätverket Samidouns verksamhet i Sverige



d7a1ee13 01de 42a6 9115 647ca7fd1f1f

Nätverket Samidoun, som verkar i Göteborg, Malmö och Stockholm, säger sig vara en del av ett internationellt nätverk med det uttryckliga syftet att stödja palestinska fångar. Många av dessa fångar är terrorister, ansvariga för bestialiska mord.
Samidoun är ingen vanlig stödorganisation utan bedriver sin verksamhet på ett bedrägligt sätt. Medel som samlas in går faktiskt till den EU-märkta terroristens folkfront för Palestinas befrielse (PFLP).
Samidoun har dessutom i Israel klassificerats som terrorist i Tyskland, Nederländerna, Kanada och USA. Det borde innebära att även svenska Säpo rimligen har stärkt sina misstankar om att Samidoun är kopplad till terrorism och en möjlig fara för rikets säkerhet.

Samidouns internationella ledare leder organisationen från Kanada. Kanada och USA tog steget att utse Samidoun som terrorist så sent som i tisdags.
Enligt det amerikanska utrikesdepartementet inkluderar en av de kanadensiska baserade ledarna för Samidoun i PFLP:s ledning. En annan person arresterades tidigare i år misstänkt för hatbrott i Kanada.
PFLP har en lång historia av terroristattacker och deltog i pogromen den 7 oktober i södra Israel, där de våldtog, brände, torterade, kidnappade och mördade barn, ungdomar, äldre, män och kvinnor.
Vi frågar Säpo, Justitieminister Gunnar Strömmer och regeringen att inte titta bort. Sverige får inte bli en fristad för terrorister. Myndigheterna måste göra rätt och omedelbart agera för att förbjuda Samidouns verksamhet i Sverige.
Mer om insändare: Så här skriver du på insändare och svar
Fler insändare: dn.se/insandare

Lämna ett svar