Man häktas efter nio förgiftades i Karlskrona



03e4df2b 1409 47ac b17e e05658a5b646

På onsdagskvällen kallades polis och ambulans till en lägenhet i Karlskrona efter att nio personer uppvisat symtom på förgiftning. Flera fördes till sjukhus med magvärk, hallucinationer, kräkningar och yrsel. Personerna, de flesta från samma familj och övriga bekanta, var mellan 10 och 20 år och hade ätit kakor innan de började visa symtom.
Tester visade senare att personerna hade THC i blodet, som finns i hasch. Utredarna väntar fortfarande på svar från Läkemedelsverket för att se om några andra ämnen också fanns i kakorna.
– Det svaret kommer i veckan, säger åklagare Lena-Marie Bergström.

Under natten till torsdag En man i 20-årsåldern greps då misstänkt för grov misshandel. På söndagseftermiddagen häktades han i Kristianstads tingsrätt. Han misstänks vara den som försåg de nio personerna med kakorna.
Lena-Marie Bergström vill inte gå in på vad som har sagts i förhör, men sa på lördagen att den misstänkte har ändrat sin version.
– Vi har en hel del utredningsåtgärder som måste vidtas nu och för att inte förstöra utredningsarbetet kan jag inte gå in på vad han sa, säger hon.
Den 20-årige mannen förnekar brott. Hans telefon har tagits i beslag och kommer att undersökas. Den här veckan kommer även alla målsäganden att höras. Hittills har bara en förhörts.
– Vi ska försöka gå igenom och klargöra vad den misstänkte har gjort dagarna innan, säger Lena-Marie Bergström.
Senast den 31 oktober ska åklagaren ta ställning till om mannen ska åtalas eller släppas.

Lämna ett svar