Kändisar i upprop för Stina Wollter



c6fd64c7 d8bc 4506 84c9 399817ebe09b

Totalt har 506 personer skrivit på en debattartikel publicerad i Aftonbladetdär beslutet att ta bort Wollters kommande tv-program från bordet kritiseras. Man tror att SVT:s beslut innebär “en farlig uttunning av begreppet antisemitism”.

Debattartikeln är också en reaktion på debatttexten, undertecknad av 200 personer, däribland Katerina Janouch och Anna Nachman, där Wollter nyligen kritiserades.
I debattartikeln till Wollters försvar menar skribenterna att SVT har tillåtit en push från extremhögern för att påverka beslutsfattandet.
Debatten har kretsat kring ett Instagram-inlägg signerat Wollter från förra året, där hon hävdade att Israel “systematiskt tog organ och hud från döda palestinier”. Wollter har bett om ursäkt för att ha vidarebefordrat information som inte var korrekt.
Enligt SVT:s programchef Eva Beckman väljer man att skjuta upp programmet av flera skäl. Dels för att uppmärksamheten uppmärksammats på senare inlägg från Wollter “av liknande karaktär”, dels för att debatten har skymt synen på programmets sak.
Läs mer:
Kritiserade SVT-program med Stina Wollter tas bort från bordet
Stina Wollter får kritik inför SVT-programmet
Kändisar pratar nakna om sina kroppar i SVT-programmet med Stina Wollter

Lämna ett svar