Ekman-Larsson avgjorde när Florida vann

660ed0de 0e9c 4354 9eda 074b55483c5a

Formstarke Ekman-Larsson, som nu har samlat på sig 10 poäng på 16 matcher, gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Han gjorde det iskalla 2–0-målet med två minuter kvar av den första perioden, assisterad av finnen Anton Lundell.

Sedan blev det inga fler mål för Florida och Anaheim gjorde bara ett mål, en reducering i den tredje perioden. Anaheims nykomling, ligans svenska draft nummer två Leo Carlsson, var inte på isen utan vilade. Fortfarande är bara runt en femtedel av matcherna i grundspelet avklarade.
Fyra av NHL-lagen är i Sverige och spelar i helgen. I den andra av matcherna i Nordamerika på lördagskvällen förlorade Buffalo borta mot Winnipeg med 2-3. Det hjälpte inte att Buffalos back, före detta Frölundaspelaren Rasmus Dahlin assisterade sitt lags andra mål och blev utsedd till en av matchens tre bästa spelare. Buffalo är näst sist i den östra divisionen.