Legendarens son sänkte Sverige – illa ute i EM-kvalet

ebb085f0 8f3a 4ed8 9ad0 6dadc2e0bbff

Men det började bra för Sverige hemma i Borås. Sebastian Nanasi, som nyligen vann SM-guldet med Malmö och utsågs till allsvenskans bästa spelare, gav Sverige ledningen i första halvlek. Genom en holländsk spelare gjorde han 1–0 – ett mål som var Nederländernas första insläppta i hela EM-kvalet.
Men den svenska ledningen höll bara i två minuter. Sontje Hansen kvitterade för gästerna.

I andra halvlek sedan tog Nederländerna ledningen genom ett namn som låter bekant för fotbollssupportrar. Ruben van Bommel, son till Mark van Bommel, placerade kontrollerat 2-1. Ruben spelar till vardags i holländska AZ och Mark representerade under sin långa karriär bland annat Barcelona, ​​​​Bayern München och AC Milan.
På tilläggstid blev det sedan händelserikt. Noah Ohio kontrade 3-1 till Nederländerna innan Joakim Persson reducerade för Sverige. Ruben van Bommel satte sedan 4–2 vilket blev slutresultatet.
Ett resultat som gör att Sverige hamnar ännu längre efter i kampen om en EM-plats. Nederländerna (med en match mer spelad) toppar gruppen på 18 poäng. Georgien ligger tvåa på 10 poäng och Sverige är trea på 7 poäng. En går till EM och tvåa till slutspel.