England till kvartsfinal i fotbolls-EM efter galen vändning

dce35bda f365 475a b92c ea624b56849d

Åttondelsfinalen i fotbolls-EM mellan England och Slovakien blev minst sagt dramatisk.
Det var ett Slovakien som drog ner gasen direkt och efter en intensiv inledning på matchen fick de också utdelning.
I den 25:e matchminuten gjorde Ivan Schranz ett välförtjänt 1–0 – hans tredje mål i EM-turneringen. Med det delar han den poängliga ligaledningen med Georgiens Georges Mikautadze och tysken Jamal Musiala.

Favorit England i jakten på en kvittering stod för det mesta av bollinnehavet, men de riktigt farliga chanserna saknades och laget buades av publiken när de gick in i pausvilan med 0–1 under.
Det blev inte bättre i början av andra halvlek, när Phil Foden verkade ha utjämnat men den efterföljande VAR-granskningen visade att han var offside, och målet underkändes.
Slovakien såg ut att gå mot en mycket skrap kvartsfinal, men England – på god väg mot ett fiasko – hade inte gett upp ännu, trots att tiden nästan tog slut.
I den femte minuten av förlängningen kom kvitteringen – ett konstmål av Englands 21-årige stjärna Jude Bellingham, som cyklade för att kvittera till 1-1 och tvinga fram förlängning.
Och omedelbart i förlängningen klev nästa engelska storstjärna fram. Med mindre än en minut spelad kunde Harry Kane nicka in 2–1-målet – och Englands vändning var ett faktum.
Slovakien gjorde en knuff i slutet av förlängningen men belönades inte, vilket avslutade sitt fotbolls-EM för denna gång.
För England väntar nu kvartsfinal mot Schweiz.