Minister kritiserar Banksys flyktingflotte – hufvudstadsbladet



8b6fad8f 616c 47d8 9c96 2ab78e8d00ba

Mitt under en konsert med bandet Idles på helgens gigantiska brittiska festival Glastonbury skickades plötsligt en flotte ut över publikhavet. I den uppblåsbara flotten, som publiksurfades av konsertbesökarna, satt dockor som föreställde flyktingar.
Den anonyma gatukonstnären Banksy hävdar verket, skriver BBC. Han har lagt ut en video av händelsen på sitt Instagramkonto, något han brukar göra när han vill meddela att han ligger bakom ett verk.

Flotten skickades ut över publiken precis när låten “Danny Nedelko” spelades. Låten beskrivs som en hyllning till flyktingar, mångfald och mångkultur.
Konstverket, som bandet säger att de inte kände till i förväg, tolkas som en handling som syftar till att belysa tragedin med de ofta ödesdigra båtresorna över Engelska kanalen.
Men den brittiske inrikesministern James Cleverly tar inte snällt emot konstverket. I en intervju i Sky News beskriver han inslaget som ett malplacerat försök till humor och avfärdar det som en kritik av den konservativa regeringens migrationspolitik.
– Det här är inte roligt, det är ondskefullt. Det är ett firande av att människor mister livet i Engelska kanalen, säger han.
Läs mer:
Rättstvister kan avslöja gatukonstnären Banksys identitet
Banksy-arbete stulet i London – två misstänkta gripna av polis

Lämna ett svar