Victor Hedman tvåmålsskytt i kaoskrossen

Det var inte ens två minuter in i den första perioden innan Victor Hedman öppnade mål för Tampa med ett handledsskott som enkelt passerade svenske målvakten Samuel Ersson i Philadelphias mål.
Efter Hedmans mål var det fullsatt och inom åtta minuter gjorde Tampa ytterligare tre mål, varav det sista spelades av Hedman.

När den fjärde av perioden målet var ett faktum, det blev för mycket för Philadelphia-tränaren John Tortorella, och han blev tillsagd av domarna att lämna boxen. Tortorella protesterade och sa upprepade gånger till domarna att han inte skulle lämna, men efter ett par minuter gav han upp och haltade sig fram till omklädningsrummet.

John Tortorella i domardiskussion.

Kvällens elände slutade inte där för Philadelphia. I samma veva som Tortorella slutligen klev av, plockades även Samuel Ersson ut efter att ha släppt in fyra mål på 15 skott.
In i målet kom istället en annan svensk, Felix Sandström, som tillfälligt såg ut att sätta stopp för Tampas målskytte. Sandström höll tätt fram till den 16:e minuten av andra perioden då Tampas Anthony Duclair gjorde 5-0.
I tredje perioden Victor Hedman gjorde sedan 6–0 och den sjunde och sista spiken i Philadelphias kista sattes av Brandon Hagel.
I en intervju på Tampas hemsida efter matchen sa Victor Hedman att hans tidiga mål och lagets tidiga ledning hjälpte dem.
– Men det är inte så i varje match och vi måste se till att vi tror på oss själva och vad vi kan. Och i dag visade vi att vi gör det, sa Hedman.